Bucătăria=spațiul pentru prepararea alimentelor,
servirea mesei, spălatul vaselor, păstrarea unor alimente neperisabile.
Aparate pentru prelucrarea mecanică: mixer, robot, storcător de fructe, aparat de tăiat
legume.
Aparate pentru pregătirea la cald: aragaz, grătar, rotisor, cafetira, prăjitor de pâine.
Aparate pentru păstrare, conservare: frigider, congelator, aparat de vacuumat.
Ustensile: strecurătoarea,
telul, polonic, tocător, spumiera.
Vasele:oale, cratițe, sunt
din sticlă termorezistentă, oțel, aluminiu, teflon.
Vesela:farfurii,boluri,castroane,
platouri, căni.
Dispozitive:deschizătorul
de conserve, pentru:curățat cartofi, strivit usturoi, tirbușonul.
Tacâmuri: linguri, cuțite,
furculițe, din oțel inoxidabil, argint, aluminiu, plastic.
Paharele: băuturi din
sticlă, cristal, plastic.
Factorii
de confort în bucătărie trebuie să asigure o atmosferă
plăcută, comodă, igienică.
Bucătăria trebuie
organizată și mobilată corespunzător activităților organizate:
-mobilierul
specific acestui spațiu
-păstrarea igienei,
a ordinii
-dotarea corespunzătoare cu aparatură și ustensile
-executarea unui
finisaj corespunzător pentru pardoseală, pereți
-asigurarea
rețelelor de utilități.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu