duminică, 11 decembrie 2022

Promovarea și valorificarea producției animaliere-clasa a V a

 

Promovarea și valorificarea producției animaliere

Promovarea produselor tradiționale, locale se poate face prin mai multe modalități:

-afișe în locuri publice

-reclame radio.tv

-pagini de internet

-pliante

-vizite organizate la ferme

-degustări de produse

-standuri proprii în piețele agroalimentare

-târguri tradiționale

-direct către restaurante, firme de catering

Rolul promovării: să fie cunoscut un produs.

Produsele sunt valorificate în gospodăriile proprii prin vânzare, prin prelucrare în abatoare, fabricile de prelucrare a laptelui și altele.

Normele specifice de sănătate și securitate în muncă care trebuie respectate pentru reducerea riscului de accidente sunt:

-instalațiile electrice din ferme –stare perfectă de funcționare

-personal calificat peste 18 ani

-purtarea unui echipament de protecție deratizat

-afișarea regulilor de protecție a muncii

-stupinele amplaste departe de zonele circulate

-toate utilajele,mașinile folosite trebuie să aibă izolare și carcase de protecție

Profesiile, meseriile, ocupațiile din zootehnie sunt:

1.Medicul veterinar

2.Ingineul zootehnist

3.Tehnicianul zootehnist

4.Zootehnistul

5.Apicultorul

6.Sericicultorul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu