Promovarea și valorificarea producției
animaliere
Promovarea produselor tradiționale, locale se poate face prin mai multe modalități:
-afișe în locuri publice
-reclame radio.tv
-pagini de internet
-pliante
-vizite organizate la ferme
-degustări de produse
-standuri proprii în piețele agroalimentare
-târguri tradiționale
-direct către restaurante, firme de catering
Rolul promovării: să fie cunoscut un produs.
Produsele sunt valorificate în gospodăriile
proprii prin vânzare, prin prelucrare în abatoare, fabricile de prelucrare a
laptelui și altele.
Normele specifice de sănătate și securitate
în muncă care trebuie respectate pentru reducerea riscului de accidente sunt:
-instalațiile electrice din ferme –stare perfectă de funcționare
-personal calificat peste 18 ani
-purtarea unui echipament de protecție deratizat
-afișarea regulilor de protecție a muncii
-stupinele amplaste departe de zonele circulate
-toate utilajele,mașinile folosite trebuie să aibă izolare și carcase de
protecție
Profesiile, meseriile, ocupațiile din
zootehnie sunt:
1.Medicul veterinar
2.Ingineul zootehnist
3.Tehnicianul zootehnist
4.Zootehnistul
5.Apicultorul
6.Sericicultorul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu