Denumirea produsului: șorțul de bucătărie
Materii prime și materiale necesare:
- Materiale de
bază: țesătură de tip sintetic
- Materiale
auxiliare necesare: ață de bumbac,
foarfecă, cretă de croitorie, centimetru de croitorie, riglă, ac de cusut.
Caracterizarea produsului: șorțul de bucătărie este produsul vestimentar care acoperă partea
anterioară a corpului de la talie în jos.
Schița produsului: este desenul executat cu mâna liberă, aflându-se în relație de
proporționalitate cu dimensiunile reale ale obiectului reprezentat.
Operațiile tehnologice: realizarea tiparului: se măsoară circumferința taliei, lungimea șorțului,
trasându-se liniile ajutătoare, se desenează conturul șabloanelor, apoi se
croiește produsul.
- Măsurarea și așezarea materialului: masa de croit,
centimetrul de croitorie, rigla
- Încadrarea tiparului pe material: masa de croit,
tipare.
- Trasarea conturului: creta de croitorie, creion,
tipare.
- Decuparea detaliilor după contur: foarfecă
- Asamblarea prin coasere a detaliilor: ac de cusut,
mașină de cusut, foarfecă.
- Curățarea de ațe: foarfecă
- Călcarea: fier de călcat.
Controlul de calitate: se verifică dacă fiecare operație a fost executată corect, calitatea
cusăturilor, a finisării și aspectul șorțului.
Ambalarea: pungi individuale
de plastic.
Reclama și valorificarea produsului: poate fi prezentat în reviste, pe internet, pliante,
vitrinele magazinelor,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu