luni, 7 octombrie 2024

Fișa tehnologică-clasa a VII-a

Denumirea produsului: șorțul de bucătărie

Materii prime și materiale necesare:

  • Materiale de bază: țesătură de tip sintetic
  • Materiale auxiliare necesare: ață de bumbac, foarfecă, cretă de croitorie, centimetru de croitorie, riglă, ac de cusut.

Caracterizarea produsului: șorțul de bucătărie este produsul vestimentar care acoperă partea anterioară a corpului de la talie în jos.

Schița produsului: este desenul executat cu mâna liberă, aflându-se în relație de proporționalitate cu dimensiunile reale ale obiectului reprezentat.

Operațiile tehnologice: realizarea tiparului: se măsoară circumferința taliei, lungimea șorțului, trasându-se liniile ajutătoare, se desenează conturul șabloanelor, apoi se croiește produsul.

  • Măsurarea și așezarea materialului: masa de croit, centimetrul de croitorie, rigla
  • Încadrarea tiparului pe material: masa de croit, tipare.
  • Trasarea conturului: creta de croitorie, creion, tipare.
  • Decuparea detaliilor după contur: foarfecă
  • Asamblarea prin coasere a detaliilor: ac de cusut, mașină de cusut, foarfecă.
  • Curățarea de ațe: foarfecă
  • Călcarea: fier de călcat.

Controlul de calitate: se verifică dacă fiecare operație a fost executată corect, calitatea cusăturilor, a finisării și aspectul șorțului.

Ambalarea: pungi individuale de plastic.

Reclama și valorificarea produsului: poate fi prezentat în reviste, pe internet, pliante, vitrinele magazinelor,

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu