luni, 9 septembrie 2024

Recapitulare-educație tehnologică-clasa a VII--a

 Clădirile sunt construcții pentru adăpostirea  confortabilă a oamenilor,a  bunurilor împotriva acțiunilor defavorabile ale mediului. Confortul=totalitatea condițiilor materiale care asigură o existență  civilizată, comodă, igienică.

Clasificare: de locuit, depozite, sere, școli, blocuri, săli expoziții, tip turn, verzi, pasive și sustenabile.

Alcătuirea unei clădiri:  Infrastructura + Suprastructura: elementele de rezistență, nestructurale: de inchidere, compartimentare, izolare și etanșare, finisaj, de instalații. Materialele de construcție folosite sunt: naturale, artificiale.

Orice clădire trebuie racordată rețelelor de utilități: de apă, canalizare, energie electrică, de gaze, termică, telecomunicații.

Locuința=construcție unitară formată din una, mai multe camere de locuit,  dependințe, cu rolul de adăpost împotriva intemperiilor vremii. Cuprinde mai multe spații: hol, camera de zi, bucătăria, dormitorul, baia.

Schema funcțională=modul în care se face legătura dintre spațiile unei locuințe. Pentru a realiza planul unei locuințe folosim limbajul grafic  folosind instrumentele și elementele desenului geometric.

Transportul=deplasarea persoanelor, a bunurilor  cu ajutorul mijloacelor de transport.

Terestru-rutier, feroviar, aerian, naval, speciale.

Trebuie respectate regulile de circulație atât ca pietoni, cât și ca bicicliști, în mașina cu părinții dar și în mijloacele de transport în comun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu