Factorii care infleunțează aranjarea mesei sunt următorii:
Ø Tipul evenimentului: masă obișnuită sau festivă
Ø Momentul zilei
Ø Invitații
Ø Preparatele servite
Etapele pentru aranajrea mesei festive sunt:
1.Acoperirea mesei cu o față de masă
2.Așezarea veselei: farfuriile-1-2 cm de marginea mesei:
prima-farfuria-suport, farfuria –felul întâi-
o prima, farfuria pentru unt, salată= partea stângă
o paharele, ceștile-dreapta farfuriei de bază
o furculițele
–partea stângă, cu dinții în sus
o lingurile-partea dreaptă, cupa în sus
o cuțitele- partea
dreaptă, tăișul spre farfurie
o cuțitul pentru desert-fața farfuriei, mânerul spre
dreapta
o furculița pentru
desert-mânerul spre stânga, aceeași poziție
o paharele –deasupra
cuțitelor, aliniate oblic- stânga-de la cel mai mic-mare
o decor-flori –vase , boluri speciale, lumânări diverse în
sfeșnice/masă, alte ornamente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu