marți, 18 aprilie 2023

Bucătăria-clasa a V a

 

Bucătăria

Bucătăria=spațiul pentru prepararea alimentelor, servirea mesei, spălatul vaselor, păstrarea unor alimente neperisabile.

Aparate pentru prelucrarea mecanică: mixer, robot, storcător de fructe, aparat de tăiat legume.

Aparate pentru pregătirea la cald: aragaz, grătar, rotisor, cafetira, prăjitor de pâine.

Aparate pentru păstrare, conservare: frigider, congelator, aparat de vacuumat.

Ustensile: strecurătoarea, telul, polonic, tocător, spumiera.

Vasele:oale, cratițe, sunt din sticlă termorezistentă, oțel, aluminiu, teflon.

Vesela:farfurii,boluri,castroane, platouri, căni.

Dispozitive:deschizătorul de conserve, pentru:curățat cartofi, strivit usturoi, tirbușonul.

Tacâmuri: linguri, cuțite, furculițe, din oțel inoxidabil, argint,aluminiu, plastic.

Paharele: băuturi din sticlă, cristal, plastic.

Factorii de confort în bucătărie trebuie să asigure o atmosferă plăcută, comodă, igienică.

Bucătăria trebuie organizată și mobilată corespunzător activităților organizate:

-mobilierul specific acestui spațiu

-păstrarea igienei, a ordinii

-dotarea  corespunzătoare cu aparatură și ustensile

-executarea unui finisaj corespunzător pentru pardoseală, pereți

-asigurarea rețelelor de utilități.

 

 

 

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu