duminică, 27 noiembrie 2022

Teorii despre originea vieții

 

Teorii despre originea vieții

Teorii despre apariția Universului:

1.Teoria Creaționistă-afirmă că Dumnezeu a creat viața pe Pământ.

2.Teoria Big Bang: în anul 1927, George Lemaître a emis teoria conform căreia Universul s-a format pornind de la o explozie a unui „atom primordial”.

Teorii moderne despre originea vieții

1.Ipoteza panspermiei dirijjate: elaborată de Crick și Orgel, susține că viața ar fi apărut pe o altă planetă din Univers, apoi Pământul și probabil alte planete sterile ar fi fost „însămânțate” în mod deliberat, cu forme vii elementare, de tipul microorganismelor actuale, de către ființe inteligente, aparținnd unor civilizații avansate.

2.Teoria Oparin-Haldane: cuprinde trei etape: (primele două cuprind evoluția chimică)

a.din substanțele anorganice existente în atmosfera primitivă, sub influența razelor ultraviolete, a vulcanismului și a descărcărilor electrice au luat naștere substanțele organice simple: aminoacizi, bazele azotate și altele.

b.prin polimerizarea (adăugarea repetată a unor molecule identice) substanțelor simple au rezultat cele complexe: polinucleotidele, proteinele și altele.

c.evoluția biologică a început cu apariția coacervatelor (forme de viață microscopice considerate că au făcut trecerea între substanțele organice și primele organisme) în diferite medii acvatice.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu