Aranjarea și servirea
mesei
Factorii care infleunțează aranjarea mesei sunt
următorii:
Ø
Tipul
evenimentului: masă obișnuită sau festivă
Ø
Momentul
zilei
Ø
Invitații
Ø
Preparatele
servite
Etapele pentru aranajrea mesei festive sunt:
1.Acoperirea mesei cu o față de masă
2.Așezarea veselei : farfuriile-1-2 cm de marginea mesei:
prima-farfuria-suport , farfuria –felul întâi-
prima, farfuria pentru unt, salată= partea stângă
paharele, ceștile-dreapta farfuriei de bază
furculițele –partea stângă, cu dinții în sus
lingurile-partea dreaptă, cupa în sus
cuțitele- partea dreaptă, tăișul spre farfurie
cuțitul pentru desert-fața farfuriei, mânerul spre dreapta
furculița pentru desert-mânerul spre stânga, aceeasi poziție
paharele –deasupra cuțitelor , aliniate
oblic- stânga-de la cel mai mic-mare
decor-flori –vase , boluri speciale, lumânări diverse în sfeșnice/masă ,
alte
ornamente
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu