luni, 1 aprilie 2024

Ambalarea și etichetarea produselor alimentare-clasa a V -a

Ambalajul este numit „vânzătorul mut”, fiind pentru cumpărători un criteriu important de a cumpără un produs, protejând produsul.

Este confecționat din materiale diverse: plastic, lemn, textil, carton, hârtie, metal, reciclabile, având simboluri pentru produsele ecologice: eticheta ecologică a U.E., sigla națională „ae”, simbolul eco-ambalajului, pentru reciclare.

Are atașată o etichetă pe care sunt înscrise elementele de: identificare, informare, grafice, publicitare:

-denumirea/marca alimentului

-cantitatea netă

-valorile: nutritivă, energetică

-ingredientele

-termenul de valabilitate/de garanție

-condițiile de depozitare/de transport, când este cazul

-denumirea comercială, sediul producătorului, distribuitorului

-țara de origine/locul de origine

-instrucțiuni de utilizare

-codul de bare care cuprinde mai multe linii care indică: țara de origine, producătorul, denumirea produsului, numărul de control al codului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu