marți, 25 noiembrie 2014
Săptămâna Educației Globale
„Săptămâna Educaţiei Globale” încurajează copiii, tinerii şi profesorii să iniţieze activităţi educaţionale în domeniul cetăţeniei globale prin dezbaterea unor teme ca: diversitatea şi inegalitatea, atât la nivel local cât şi global, având la bază principalele teme ale cetăţeniei globale: sensibilizarea întregii lumi asupra rolului de cetăţeni ai globului, respectarea diversităţii şi a comunicării interculturale, dorinţa de a face ca lumea să devină un loc mai echitabil şi durabil, responsabilitatea asupra propriilor acţiuninecesităţi de bază în viaţă: hrană, adăpost şi îmbrăcăminte”
Asigurarea securităţii alimentare reprezintă, în societatea contemporană, nu numai o problemă vitală pentru o mare parte a populaţiei globului, ci şi o cerinţă majoră pentru desfăşurarea normală a vieţii internaţionale. Prima condiţie a existenţei individului considerat separat, dar şi a unei comunităţi în ansamblul său este hrana, iar astăzi, la începutul mileniului trei, nu putem afirma că acest flagel – foametea – a fost eradicat.
Alimentaţia a fost definită ca fiind actul sau procesul de a primi sau a oferi hrană, în timp ce nutriţia reprezintă un proces prin care un organism viu asimilează hrana şi o utilizează pentru creşterea şi înlocuirea ţesuturilor. Nutriţia, cu un pronunţat sens fiziologic, este considerată pe de altă parte ca fiind ştiinţa care se ocupă cu studiul hrănirii, în special în cazul oamenilor.
Anul acesta școala noastră s-a implicat în această activitate având următoarele teme :Alimente sănătoae și nesănătoase, necesitatea consumului de fructe și legume, ce înseamnă securitatea alimentației ? importanța fructelor și legumelor, apa și hrana sănătoasă, criza globală a hranei și responsabilitatea ecologică, foametea și malnutriția, calitatea produselor alimentare. Realizarea acestora a fost sub formă de : dezbateri, postere, ppt-uri, cocnurs, jocuri didactice. filmulețe, chestionare sub atenta îndrumare a colegilor mei, profesori : Ardelean Elena, Ardelean Simona, Ilea Ioana, Guler Alina, Man Florica, Constantin Minodora,Pop Mădălina și a nutriționistei Lucaci Crina. Clasele care s-au implicat au fost : a I a A, a IV a A, a V a B, a VI a A, B a VIII a B, a XI a A.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu