joi, 22 mai 2014

Echipa Festivalului

In fiecare an ne pregatim foarte bine pentru acest concurs la care participam de dragul copiilor, ne dorim sa aflam lucruri noi, sa devenim mai buni, mai performanti.

marți, 20 mai 2014

Festivalul National al Stiintei

Mentiune-Pop Ionut-clasa a VIII a B la sectiunea aplicabilitate-"Generator din motor".Felicitari

sâmbătă, 17 mai 2014

Festivalul National al Stiintei

Costina Mihai, Dan Daniel -Premiul II-Miniflota ecologica , Mentiune-Abrudan Gabriel-Mana robotica .Felicitari,meritati deoarece ati muncit si munca trebuie rasplatita.

Festivalul National al Stiintei

Pentru prima data anul acesta elevii au putut sa se costumeze in oameni de stiinta.Astfel ca scoala noastra a fost singura care a prezentat asa ceva (au mai fost prescolari): Bulz Camelia a prezentat-o pe Marie Curie, Ignat Gabriel pe Emil Racovita, Gaidos Andrei pe Victor Babes, Farcas Andrei pe Arhimede iar Talos Darius pe Albert Einstein.

Festivalul National al Stiintei 2014

La acest concurs in acest an (si de data aceasta am stat in ploaie, ceea ce nu este bine deloc) am obtinut urmatoarele rezultate:Premiul I Ciul Ioana-clasa a IX a la sectiunea poster "Celulele stem -Miracolul vietii", Premiul al II lea-Costina Mihai, Dan Daniel-clasa a VI a B "Miniflota ecologica"-aplicabilitate,Premiul al II lea-poster Lal Denisa -clasa a III a B "Computerul in viata omului", Mentiuni:Pop Andreea -clasa a IX a "Stiinta te face mai destept"-poster, Dalnoki Andrada -clasa a VII a B "Din descoperirile stiintei"-poster, Abrudan Gabriel-clasa a IX a "Mana robotica"-aplicabilitate, Pop Ionut -clasa a VIII a B "Generator de motor"-aplicabilitate, Nistor Raul -clasa a VIII a A "Caracatita chimica"-inventivitate, sceneta "Vitamina C" -un grup de elevi ai clasei a VIII a B. Felicitari dragii mei elevi. Ma bucur nespus de mult ca sunteti pasionati de stiinta, ca va doriti ca in fiecare an sa faceti ceva nou, mai interesant.Bravo..., cand vom lua Trofelul Festivalului ?

Festivalul National al Stiintei

http://www.ztv.ro/video/vezifilm/10266/social/festivalul-stiintei-2014-editia-7.html Accesand acest link puteti sa vedeti doi elevi ai scolii noastre care au obtinut urmatoarele rezultate la acest concurs: La sectiunea aplicabilitate gimnaziu Premiul al II lea Costina Mihai, Dan Daniel cu lucrarea "Miniflota ecologica", liceu, aceeasi sectiune Mentiune -Abrudan Gabriel "Mana robotica".Felicitari

Ne pregatim de Festivalul National al Stiintei

Ne pregatim de Festivalul National al Stiintei

Ne pregatim de Festivalul National al Stiintei

Inca din 2008 de cand a fost initiat acest concurs suntem printre scolile care ne-am prezentat in fiecare an la aceasta competitie a celor care vad stiinta prin ochi de copil (ar fi trebuit sa primim o diploma de fidelitate-inca o mai asteptam).Asa ca nici acest an nu vrem sa-l ratam. Ne vom prezenta cu urmatoarele lucrari la sectiunile :inventivitate, aplicabilitate, postere, scenete.Costina Mihai, Dan Daniel-clasa a VI a B-"Miniflota ecologica",Abrudan Gabriel-clasa a IX a "Mana robotica", Pop Ionut-clasa a VIII a B:"Generator din motor", "Telescopul",Pop Bogdan-clasa a VII a A "Aparatul de reciclat doze", Bulz Camelia-clasa a VII a B "Economisirea energiei",Nistor Raul-clasa a VIII a A "Caracatita chimica", "Magnetul care se invarte", Talos Darius -clasa a VIII a A "Fantana lui Heron", Jurj Ionut -clasa a V a A "Lumea disparuta",Jurj Silviu "Casa fara facturi",Blenche Mihai-clasa a VIII a C "Mingea zburatoare",Petran Ionut-clasa a VII a B "Oul care sare", "Lumanarea din portocala".La sectiunea postere vom participa cu urmatorii elevi : Musca Bianca-clasa a V a A "Evolutia stiintei", Sabou Cristina, Codrea alina-clasa a VIII a B "Rolul stiintei in comunicare", Dalnoki Andrada -clasa a VII a B-"Din descoperirile stiintei",Martin Andreea-clasa a V a B "Stiinta in viata omului ", Ciul Ioana-clasa a IX a "Celulele stem-Miracolul vietii", Pop Andreea -clasa a IX a "Stiinta te face mai destept", Moldovan Denisa, Jimborean Bogdan -clasa a IX a "Matematica si muzica", Milas Diana, Moigradean Alexandra-clasa a x a "Drumul spre cunoastere", Urszan Sabin -clasa a XI a "Arta in stiinta". Va doresc mult succes !

Consumul de fructe in ochii copiilor

Acest proiect initiat de Inspectoratul Scolar Salaj a oferit sansa elevilor de a se implica prin postere, desene, colaje, pictura.Au participat si elevi din scoala noastra clasele I-IV obtinand premii si mentiuni. Felicitari

Stop poluarii, mediul are prioritate

Stop poluarii, mediul are prioritate

In cadrul acestui proiect in 1 aprilie cand este o zi dedicata pasarilor cu membrii Cercului Bios am mers in Parcul Bradet sa punem casutele construite de ei pentru pasari.Activitatea este una dintre activitatile proiectului mai sus mentionat.

Vizita la Prefectura

Vizita la Prefectura

In Scoala,altfel elevii claselor a V a B si a VII a B au fost in vizita la Institutia Prefecturii pentru a afla informatii referitoare la ceea ce face aceasta institutie.Astfel, prin amabilitatea doamnei David Iulia am putut sa discutam cu domnul Subprefect Lucian Baican care ne-a spus ca Prefectul reperzinta Guvernul pe plan local, este garantul respectarii legii pe plan local.De asemenea am putut sa vedem cum se fac pasapoartele, numerele de masini, cine se ocupa de partea financiara.

Scoala,altfel

In cadrul activitatii "Bucatarul vesel " elevii clasei a VI a A au preparat foarte gustoase prajituri si dulciuri. Pofta buna...

Manifest pentru viata

In Scoala, altfel elevii clasei a VII a B au realizat postere cu privire la protejarea vietii, la pretuirea ei, fiind o activitate din cadrul proiectului "Alege viata".